Motorfiets klaarmaken voor vakantie

Als u van plan bent een motorreis te maken, moet u ervoor zorgen dat u over de nodige uitrusting beschikt. De juiste uitrusting kan het verschil betekenen tussen gewond raken en doodgaan.

Of u nu op een toermotor of een sportmotor rijdt, u moet goed voorbereid zijn. Uw tocht zal veel aangenamer zijn als u goed voorbereid bent.

Als u van plan bent een motorreis door het hele land te maken, moet u rekening houden met 250 tot 500 km per dag. Je moet er ook rekening mee houden dat je onderweg moet stoppen voor rust en ontspanning. Je lichaam heeft tijd nodig om te herstellen.

Neem ook wat uitrusting mee voor koud en warm weer. Een warme, waterbestendige jas is een goede investering. Je moet ook wollen sokken en een geïsoleerde spijkerbroek meenemen. Als u in een warm klimaat bent, kunt u ook handschoenen van gaas dragen, die de lucht laten circuleren.

Neem ook een EHBO-doos mee. Je moet verband, zalf en wikkels meenemen. Deze spullen kun je gemakkelijk in een koffer of fietstas stoppen.

Je moet ook je banden controleren. Een cententest is een goede methode om slijtage te controleren. Als je merkt dat je motorbanden versleten zijn, kun je ze aanpassen. Als je off-road gaat, moet je ze misschien vervangen.

Je kunt er ook voor kiezen om een slaapzak in te pakken. Je tandenborstel moet je niet meenemen in een tanktas. Als je off-grid gaat, wil je een zonnelader.

Scroll to Top