Op fietsvakantie: Welke fiets past bij jou

Vooral in de zomermaanden zijn fietsvakanties erg populair. Ze geven je de mogelijkheid om de omgeving op je eigen tempo te ontdekken, terwijl je ook nog eens gezond bezig bent. Er zijn heel veel verschillende soorten fietsen, met elk hun voor- en nadelen. In deze blog lees je welke fiets het paste past bij jouw fietsvakantie. 

Elektrische fiets

Mocht je voor een iets rustigere fietsvakantie gaan of lange afstanden willen afleggen, dan is een elektrische fiets de beste optie. Door de elektrische motor hoef je zelf minder te fietsen en kost het je dus minder energie. Bovendien kan je op een elektrische fiets tot wel 25 kilometer per uur afleggen, wat je de mogelijkheid geeft om veel verschillende plekken op één dag te bezoeken. Echter moet je er wel rekening mee houden dat je de mogelijkheid hebt om de accu op te laden, wat de fiets minder geschikt maakt voor bijvoorbeeld kampeer vakanties. 

Stadsfiets

Stadsfietsen zijn een geschikte optie als je van plan bent je vakantie door te brengen in een stad. Ze zijn ideaal voor korte afstanden en geven je de mogelijkheid om de stad op je eigen tempo te ontdekken. Stadsfietsen hebben ook het voordeel dat ze vaak beschikken over een mandje of bagagedrager, waar je gemakkelijk je tas op kan zetten tijdens het fietsen. 

Vouwfiets 

Zoals de naam al suggereert, is het grootste voordeel van de vouwfiets dat hij weinig plek in beslag neemt. Vooral wanneer je al in een overvolle auto zit door alle vakantiespullen, is een vouwfiets makkelijk mee te nemen. Maar ook als je van plan bent met de trein op vakantie te gaan, is een vouwfiets makkelijk mee te nemen door het lichte gewicht. Niet alleen tijdens de rit, maar ook op vakantie zelf heeft het kleine formaat voordelen. Zo is een vouwfiets gemakkelijk mee te nemen in een metro of tram als je een stad aan het ontdekken bent.

Mountainbikes

Mocht je voor een sportieve fietsvakantie gaan, dan is een mountainbike ideal. Door het ruwe profiel van de banden hebben ze veel grip wat ze geschikt maken voor elk type terrein. Een mountainbike is de ideale fiets als je van plan bent door de bergen of duinen te fietsen, of op ruwe bospaden. 

Scroll to Top